×

fase

Glasniki Goodbiz smo postali, ker želimo deliti naše znanje o načinih ocenjevanja investicijske pripravljenosti podjetij z družbenim učinkom ter naše izkušnje z izgradnjo hibridnega ekosistema za razvoj finančnih instrumentov, ki omogočajo rast in razvoj podjetij z družbenim učinkom. 

Z veseljem podpiramo prizadevanje Goodbiz pri izgradnji tovrstne iniciative v Sloveniji in bomo v sklopu evropskega projekta sodelovali v programu Goodbiz.

Financing Agency for Social Entrepreneurship (FASE) iz Nemčije podpira podjetja z družbenim učinkom z edinstvenimi idejami pri pridobivanju investicij z družbenim učinkom v obliki hibridnega kapitala. Poslanstvo FASE je podpreti izjemna podjetja z družbenim učinkom pri identifikaciji ustreznih finančnih instrumentov in relevantnih investitorjev, ki jim lahko pomagajo pri poslovni rasti in poglabljanju družbenega učinka. FASE podjetjem omogoča dostop do financiranja pomembnih faz rasti s kombinacijo virov financiranja donatorjev, investitorjev in javnega sektorja. FASE investitorjem omogoča dostop do portfelja inovativnih podjetij z družbenim učinkom s potencialom za investicije. Kot organizacija je FASE do danes podprla 20 investicij v višini med 100.000 in 500.000 € in usmerila okoli 10 mio € investicij z družbenim učinkom v ta finančni ekosistem. FASE povezuje široko koalicijo potencialnih investitorjev z družbenim učinkom in je vzpostavila prvo angelsko investitorsko mrežo v Nemčiji.

Kontakt: dr. Markus Freiburg
Email: info@fa-se.de
Telefon: +49 – 89/2422-6187

goodbizinfo.

Kaj se dogaja pri nas, na Balkanu, v Evropi in globalno na področju podjetništva z družbenim učinkom? Za vse, ki želite biti na tekočem, potrebujete navdih in iščete najboljše priložnosti.