×

vizija slovenije

Pobuda Goodbiz s povezovanjem in vlaganjem v razvoj ljudi, spodbuja spremembe, ki naslavljajo izzive sedanjosti z namenom gradnje boljše prihodnosti. 

Lepše in boljše prihodnosti ni mogoče ustvarjati brez sprememb, zato takšna iniciativa, usmerjena v trajnostni razvoj in trajnostne inovacije, uresničuje Vizijo Slovenije. 

Prihodnost je neizogibna smer našega bivanja, vizija boljše prihodnosti pa daje našemu življenju motivacijo za nadgradnjo trenutnih zmogljivosti in izkoriščanje potencialov. Pogosto se zdi, da je prihodnost zaradi nedoločenosti nekaj, na kar kot posamezniki ne moremo vplivati. A temu ni tako. Slovenke in Slovenci smo v preteklosti že dokazali, da znamo in zmoremo sprejeti odgovornost ter prihodnost vzeti v svoje roke. Tako se tudi danes zavedamo, da je naša skupna prihodnost preveč pomembna, da bi jo prepustili naključju, in da je za boljši jutri odgovoren vsakdo od nas. Za doseganje zaželene prihodnosti pa se moramo najprej odločiti, kam želimo priti. Vizija mora biti naš motiv, da začnemo že danes delati na tem, da bo jutrišnji dan boljši in pojutrišnji – odličen.

Vizija je korak naprej k proaktivnemu načrtovanju naše prihodnosti, ki ne bo prepuščena naključju, temveč bo posledica naših zavestnih odločitev, zasnovanih na trdnih izhodiščih. Zaupanje v ta izhodišča nam vliva vseobsegajoč proces, prek katerega je nastala vizija. V njenem jedru so ljudje: tisti, ki so sodelovali pri snovanju vizije, tisti, ki bomo uresničevali njene ideje, in tisti, ki bomo živeli v Sloveniji leta 2050. Nenazadnje pa bomo morali za uspešno doseganje začrtanega v Viziji Slovenije sodelovati vsi.

Kontakt: Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Telefon: 01 400 36 80

goodbizinfo.

Kaj se dogaja pri nas, na Balkanu, v Evropi in globalno na področju podjetništva z družbenim učinkom? Za vse, ki želite biti na tekočem, potrebujete navdih in iščete najboljše priložnosti.